A A A

Efrat Gilonפחד או חרדה מטיפולי שיניים הינם תופעה נפוצה ומוכרת. כ- 25% מהאוכלוסייה מפחדים ברמה כלשהי מטיפולי שיניים ואצל כ- 6% מדובר בפוביה של ממש, המובילה להימנעות מטיפולים ולהזנחה של חלל הפה.

אחת האפשרויות היא ביצוע הטיפולים בהרדמה כללית, אך לעיתים לא ניתן לבצע הרדמה כללית או שהמטופל לא מעוניין בכך. כדאי לדעת כי ישנן דרכים נוספות לטפל באנשים הסובלים מפחד מטיפולי שיניים.

CERECחדש במרפאת שיניים RDC!

סורק תלת ממדי במקום מטבע, בטכנולוגיה חדשה מבית SIRONA.

מערכת – CEREC – CAD/CAM - תחליף חדש למטבעים!

החשיבות של פלואוריד לשמירה על השיניים הוכחה כבר בתחילת המאה הקודמת. פלואוריד התגלה באקראי בבארות מים טבעיים בקולורדו ובאזורים נוספים בארה"ב.
רופאי שיניים שעבדו באזורים אלו הבחינו בממצא מעניין: אמאיל השן (הזגוגית) אצל אנשים רבים היה מוכתם בכתמים לבנים עד זהובים (
mottled enamel), ולמרבה ההפתעה, נמצא גם כי שיעור העששת במחוזות אלה נמוך במיוחד (פחות חורים בשיניים).
הדבר עורר תמיהה רבה בקרב אנשי המקצוע אשר החלו לערוך מחקר מקיף בנושא.

 

"לשון קשורה" (Ankyloglossia , Tongue-tie) לאחרונה גברה המודעות לגבי הבעיה של "לשון קשורה" בקרב ילודים.

 

מהי מחלת חניכיים? האם אתה סובל מדימומים מחניכיים? האם אתה חש שהשיניים שלך מתרופפות? האם אתה חש שהשיניים שלך זזות ממקומן? האם אתה חש שנוצרים רווחים בין השיניים?

ד"ר רבקה רפאלינו, מומחית לטיפול שיניים בילדים ותינוקות, תשמח לתת ייעוץ והכוונה להורים.

לשאלות: כיצד לשמור על בריאות שיני הפעוטות, מתי אמורות השיניים לבקוע, מתי להתחיל לצחצח את השיניים וכיצד? האם לתת תוספת של פלואוריד? האם שתייה מבקבוק מזיקה לשיניים? האם המוצץ מזיק לשיניים? ועוד שאלות רבות, ניתן לתת מענה.

 

סוף מעשה במחשבה תחילה/ ד"ר לירן לוין

שתלים דנטליים הפכו בשנים האחרונות לטיפול מקובל ביותר בעל שיעורי הצלחה טובים מאוד. הצלחת השתל לאורך זמן תלויה בחיבורו לעצם במקום ההשתלה ובעמידות חיבור זה לטווח ארוך. חולים פריודונטליים נוטים להדגים ספיגת עצם מתמשכת סביב השיניים הנותרות בפה, כאשר קצב הספיגה מתנה על פי סוג המחלה, הטיפול שניתן ורמת התחזוקה הפריודונטלית לאורך זמן.

 

כשאדם צריך לעבור טיפול רפואי, הוא דואג לעשות את הסקר המקיף ביותר לפני שהוא קובע את התור הסופי אצל הרופא. גם במקרה רופא השיניים וטיפולי שיניים על כל סוגיהם, כדאי לדאוג לדעת בדיוק למה אתם נכנסים לפני שאתם נשענים לאחור ופותחים את הפה. אז מה חשוב לבדוק כשרוצים לקבל את הטיפול הטוב ביותר אצל רופא השיניים?

 

בשנים האחרונות חלו תהפוכות גדולות בתחום רפואת השיניים. בין הפיתוחים ששינו את פני רפואת השיניים ניתן לציין: שימוש בשתלים לשחזור שיניים חסרות, שימוש בחומרי שחזור הנדבקים אל השן, שימוש בסורקים דיגיטליים במקום נטילת מטבעים, הדמיה ממוחשבת טרום טיפול ועוד. בכל תחום במקצוע יש שאיפה לשיפור הטיפול, לשיפור התוצאות האסתטיות של הטיפול, אך מעל הכל השאיפה היא לשמירה על שיניים בריאות לטווח ארוך.

 

תארו לעצמכם שהיתם מגלים פצע קטן על האצבע הקטנה, הרופא היה מעיף מבט חטוף על האצבע ומיד ממליץ לכרות אותה ובהמשך לתת לכם אצבע תותבת. נשמע הזוי? אם כך, מדוע כאשר זה מגיע לשיניים ההחלטה לעקור שן מתבצעת בקלות רבה יותר? הרי השימוש שאנחנו עושים באצבע הקטנה הזו אינו משמעותי תפקודית יותר מאשר זה של השן. אזי מדוע ההצעה לעקור שן נשמעת הזויה פחות מלכרות אצבע?

 

ברפואה מודרנית רווחת כיום גישה זעיר פולשנית (minimally invasive) שמטרתה לשפר ולייעל את הטיפולים, ובכך להפחית את סיבלו של החולה. הדבר בא לידי ביטוי בפרוצדורות כירורגיות רבות שנעשות באמצעות חתכים מינימליים, כך שלמשל כריתת כיס מרה יכולה להיעשות דרך חתך שגודלו כסנטימטר בלבד, ללא צורך בפתיחת בטן נרחבת (laparoscopy). בדומה לכך אנו עדים לשיפורים עצומים גם ברפואת לב.